טוסטר הוא פריט שימושי לארוחות קלות. כאשר אין כוח לבשל ארוחה גדולה, או סתם כך אם בא לך טוסט טוב לארוחת בוקר, מכשיר הטוסטר מיועד בדיוק לדברים הללו. בגלל שאנו אוהבים למלא את הטוסט שלנו בגבינות ורטבים, אלו בדר"כ מטפטפים על פלטת החימום של הטוסטר, ובשל החום הם נדבקים ומצריכים גירוד. אם אתם אנשים חרוצים, מיד בסיום הארוחה, גשו לנקות את פלטת החימום (לאחר שהיא תתקרר כמובן), בעזרת ספוגית עם מעט סבון. ברוב הטוסטרים, ניתן לשלוף את פלטות החימום העליונה והתחתונה, ובכך לשטוף עם סבון כלים וספוג ניקיון ביסודיות. יש לעבור חריץ אחר חריץ עד להברקה מלאה. בסיום הניקיון, ייבשו את פלטות החימום לפני שתחזירו אותם למכשיר. אז אם שאלתם איך לנקות טוסטר? זו הדרך הקלה והבטוחה.
מקרים קשים יותר מצריך טיפול יותר חזק
אם המכשיר שכב תקופה ארוכה באחסון ועכשיו אתם רוצים לחזור לעשות בו שימוש וגיליתם עובש במכשיר, ואתם לא יודעים איך מנקים טוסטר מעובש, כאן תצטרכו לבצע גם חיטוי קודם השימוש באמצעות הטיפים המצוינים של חברת ניקיון. ראשית, אם ניתן לשלוף את פלטות החימום אז שלפו אותם. לאחר מכן רססו חומר להסרת והשמדת עובש, השרו את החומר כרבע שעה ושטפו שוב. זה עוד לא הכל, בגלל שמדובר בחומרים חזקים להשמדת עובש, אסור שחומרים אלו יגעו במזון שלכם, זה עלול להיות מסוכן. לכן, שטפו שוב הפעם ביסודיות וחריץ אחר חריץ עם סבון כלים, ייבשו היטב והניחו את פלטות החימום למספר שעות בשמש. לאחר כל זה, בצעו שוב ניקיון, הפעם מים רותחים מקומקום, ע"מ להיות בטוחים כי חומרים אלו התפוגגו.
שומן קשה על הטוסטר איך מנקים?
אם ישנם שאריות מאכלים ושומנים קשים וחזקים על הטוסטר, יש לבצע ניקיון עמוק וחזק בעזרת השיטה הבאה: שלפו את פלטות החימום, רססו 'סנט מורי'ץ' של סנו, השרו כרבע שעה, הברישו היטב ושטפו שוב. לאחר מכן, יש לשטוף שוב באמצעות סבון כלים כמו בסעיף הקודם חריץ אחר חריץ, ייבושו את פלטות הטוסטר בשמש לכמה שעות ונקו שוב באמצעות מים רותחים. כאשר מדובר על שומן שנדבק מעל הטוסטר (כלומר מבחוץ), ניתן לגרדו בעזרת סכין לניקוי זכוכית ובעדינות.