איך מנקים תנור?

תנור, אפייה

תנור הוא אחד מהכלים השימושיים ביותר בכל בית להכנת ואפיית מזון. בתנור נעשה שימוש מרובה באפיית עוגות, לבישול מאכלים אהובים ועוד, ובשל כך, מצטברים לעיתים תכופות שאריות מזון הנדבקות חזק לדפנות התנור. ע”מ להסיר את שאריות המזון, יש לבצע מספר פעולות כמו שמיד נביא בפניכם.

ניקיון תבניות התנור

את תבניות התנור ניתן לשלוף, מה שמקל מעליכם את הקושי לנבור בתוך התנור ע”מ לנקותו. אם תבניות התנור מלאות בשאריות מאכלים, או שומן שרוף וכדומה, יש להכניסם לתוך שקית אטומה, למלא חומץ סינטטי ולסגור את השקיות למשך כמה שעות. ברוב המקרים, התוצאות יהיו מידיות ותוכלו רק לנגב את התבניות. בחלק מהמקרים אתם עדיין תדרשו לשפשף מעט את שאריות המאכלים, ע”מ להסירם. הטיפ במקרה הזה, הוא לא להשתמש בספוג הפלא או בספוגיות שעלולות לשחוק את ציפוי הגנת האש של התבניות (מה גם שזה עלול לקלף ולכער את מראה התבניות). ניתן לשפשף באמצעות ספוגיות המיועדות לניקוי תנור, כגון ספוגיות בעלי צפיפות גבוהה אשר אינן יכולות לגרום נזק לתבניות התנור.

ניקיון תנור מבפנים בקלות

לא כולם אוהבים להיכנס פנימה לתנור ע”מ לנקותו, אך לא תמיד יש ברירה ואם נשאיר את התנור במצב הנוכחי, אנו עלולים לסבול מחוסר אסתטיקה ומחיידקים. כאשר השומן דבוק בדפנות התנור או בתקרת התנור, עליכם להשתמש במסירי שומנים בעלי קצף ע”מ שלא ינזלו למטה ויאבדו את האפקטיביות של ניקיון התנור. את חומרי ניקוי אלו, יש להשרות כשעתיים לכל הפחות, כדי להמיס היטב את שאריות המזון והמאכלים השרופים מדפנות וגג התנור. כמו בניקוי תבניות התנור, כך בניקיון התנור עצמו, יש צורך לשמור על הציפוי ולכן אין להשתמש בספוגיות וסקוט’צים שאינם מיועדים עבור תנורים.

הסרת ריחות רעים מתנור

זה יכול לקרות לכל אחד, שכחתם את האוכל בתנור והוא נשרף והתנור ואולי גם הבית מלאים בריח רע של אוכל שרוף. ע”מ להסיר את הריחות הרעים, עליכם לנקוט במספר פעולות בשיטה הבאה: ראשית, פזרו אבקת סודה לשתייה ע”מ לספוג את הריחות הרעים. את האבקה יש להשרות לכמה שעות תמימות. לאחר מכן, יש לנגב את שאריות האבקה, ולסחוט אל תוך קערה חסינת אש שני לימונים או שני תפוזים. מומלץ להוסיף מעט מים, ולהדליק שוב את התנור כאשר הקערה בפנים חשופה. אין להשאיר את קערה זמן רב מידי, גם מספר דקות יספיקו ע”מ לסלק את הריחות הרעים.

ניקיון לדלת התנור

כחלק מניקיון תנור, יש צורך גם בניקיון דלת התנור. ניקיון זה הוא פרויקט כמעט לכל אחד, גם למיומנים שבינינו. אף אחד לא אוהב לנקות את דלת התנור, לאור העובדה כי יצרני התנורים מייצרים אותם באופן כזה שהזכוכית היא כפולה וללא גישה לחלקה הפנימי. במידה ותוכלו לפרק את הדלת ולנקות, פתרתם את הבעיה. במידה ולא ניתן לפרק את דלת התנור, מומלץ לרסס מסיר שומנים המיועד לתנורים ולנגב כעבור דקה או שניים עם מטלית דקה וארוכה שתגיע לכל פינה.

מאמרים נוספים לניקיון רהיטי המטבח

מערכת האתר
מערכת האתר

מאמר מאת מערכת הנהלת האתר חברת ניקיון - cleaning company

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
מי אנחנו?

חברת ניקיון cleaning company הוקמה בשנת 2010, ומספקת מגוון שרחב של שירותי ניקיון לפרטיים ולעסקים כאחד.

מה חדש באתר?
הישארו מעודכנים וקבלו דיוור ישירות למייל

בלחיצה על כפתור “שליחה” אני מאשר לקבל דיוור פרסומי למייל.